27 dagar till julafton

Snön smälte inatt i Hultsfred.


Lystring lystring!

Ujuj nu råkade sex dagar flyga förbi igen. Det är fullt upp nu i skolan! Ljud-kursen jag går nu är slut på fredag, efter tentan. Det har varit en intensiv vecka nu.. Från lördag till tisdag har jag suttit minst sex timmar om dagen i skolan och jobbat med min radioteater, som blev klar i tisdagskväll. Den blev sjukt bra och jag är svinnöjd, ni kan lyssna på den HÄR!! Kommentera sen :D Fast säg inget om att jag har tappat min dialekt. Jag vet att jag har gjort det. Pratar någon konstig svenska, det suger...

Ska jobba på det under mitt fem veckors jullov :)

Annars då? Jaaa imorgon har vi tenta så idag försöker jag plugga lite. Har också städat mitt rum lite, det har inte varit beboeligt nån gång sen jag flyttade hit, det är nog en av de två orsakerna att jag inte har sovit här mer än två ggr. Hahah.. jag ska nog försöka skaffa en etta sen när Michael flyttar härifrån.

Nu i helgen ska jag filma en julcabaré som hålls på min skola. Det blir skoj! Jag var där igårkväll med två andra och testade utrustningen och filmade lite när de övade. Det ska bli kul! Det är ganska svårt att filma, dom har ganska "mysig" belysning så det är svårt att få till skärpan. Men övning ger färdighet! Jag ska dit och testfilma på genrepet ikväll också och sen smäller det på lördag. Sen får vi käka julbord när föreställningen är slut.. ååh de ska bli så gott.

Nu ska jag klunsa med mig själv om jag ska fortsätta städa eller fortsätta plugga! So loong

Snön har kommit till Hultsfred!

Idag vaknade jag upp i ett snöigt Hultsfred.. kuul! Jag och Michael har nyss varit på promenad till centrum och käkat på Bambugården, ett kina-matställe.. muuuuumsigt. Snart ska jag till skolan och hjälpa två klasskamrater att spela in lite röster till deras radioteatrar. Jag ska spela Bamselina och Esmeralda i Ringaren i Notre Dame! Hahah.. får se hur det går. Jag ska försöka va lite teatralisk av mig, men det kan bli svårt. Det blir dagens utmaning!

Sen borde jag ju börja med min egen radioteater..... men det är ju mycket jobbigare.

Huller om buller

Idag kom det ödesdigra beskedet för oss DMD1-studenter! Hur ska vårterminen se ut?? På grund av att Rockparty flyttade Hultsfredsfestivalen fuckade det upp hela vår utbildning typ, eftersom vi ska filma i slutet av vår termin. När festivalen flyttar till juli?? Wöö, hur ska det gå då, undrade vi då. Så vi fick alltså svar idag.

Jag kommer ha jullov ända till 18 januari :D Det känns bra! 5 veckor istället för tre, det är bra, så ni hinner tröttna på mig där hemma på Åland. Sen kommer min termin pågå ända till 19 juli. Haha.. konstigt, men det är nog en bra lösning. Enligt mig. Vissa tycker att det inte är så bra, men det funkar för mig i alla fall! Sen kommer jag ha sommarlov ända till 28 september.. haha, insane.

Just nu sitter jag och skriver på mitt manus till radioteatern. Det blir en lite omarbetad verision av Kejsarens nya kläder! Det kommer bli LEGENDARY!! haha.. hoppas det blir bra. Jag har höga förväntningar på mig själv iaf. Måste hitta de perfekta skådespelarna bara. Jag har redan hittat min huvudroll, det blir Frans som får äran att spela min Norske Kejsare! haha.. på onsdag kommer ni få höra resultatet. Förhoppningsvis....

Blondinbella

Hmm.. inatt drömde jag att jag tog Valium i Pez-format tillsammans med Blondinbella på Mathishallen. Vad betyder det???

Hej och hå!

Onsdag igen! Idag har varit en produktiv dag.. började dagen med att stiga upp relativt tidigt, kl 11, hos Michael efter en god natts sömn. Sen for jag direkt hem till mig för att tvätta maaaaassa kläder. Hade inte tvättat på nästan en månad så det var på tiden. Medans jag tvättade började jag fila på mitt manus till Radioteatern vi skall göra den här veckan, ska va klart på onsdag, alltså om en vecka exakt! Det var också på tiden att jag började med det.. Eftersom det var så fint väder tyckte jag till Michael att vi skulle gå ut och gå! Sagt och gjort, vi gick på en låång tur.. 5-6km minst var det! Men det var skönt :) Och vi hann precis tillbaka tills det blev mörkt och började regna. Så det var trevligt :)

Sen övertalade Emma mig om att vi skulle göra pizza hos mig, det var nog en bra idé! Jag har inte varit hemma hos mig än så länge, så det är roligt att va här fortfarande. Jag är ensam hemma den här veckan eftersom mina roomies är borta. Hon ena är hemma i Sthlm över veckan och hon andra ska sluta plugga här så hon har inte varit här på ett tag. Skönt att va lite ensam! Nåväl.. Frans anslöt sig till vårt pizza-kalas och jag lagade en uuuuuunderbar pizza med salami, ananas, svarta oliver, färska tomater och mögelost! I äkta Stina-anda :) det är bra när man lagar sån konstig mat som ingen annan tycker om. Det blir massa mat till mig!!! heheehhe.. nå, jag försöker dämpa mig lite.

Nu sitter vi här fortfarande i min stora soffa, Emma har somnat, Frans tittar på fotboll och jag surfar.. hah, vad socialt! Jag sitter och letar efter ett band som man kanske skulle kunna spela in en musikvideo med. Det är så att om två veckor börjar vår första video-kurs där vi ska spela in en musikvideo!! Ska bli grymt roligt. Jag satsar på att försöka hitta ett band, så jag får bli regissör :)

Dadammmadmd.. Nu ska jag försöka väcka Emma och slita Frans från fotbollen så jag får dra till Michael. Imorrn är det skolakl 13, då ska vi få vårt ödesdigra besked! På grund av att Hultsfredsfestivalen har ändrat datum så blir vår utbildning lite på vift.. vi ska ju egentligen jobba med festivalen de sista veckorna här på vårterminen, men när festivalen är i mitten på sommarn så kan det hända att vi måste gå kvar i skolan här ända till 12 juli! HOHOHO.. nå, det får vi se imorgon.

Godnatt!


PS. Stockholm var roligt! Det var skoj att träffa Robin och kul att gå på Debaser Medis och det var en trevlig helg helt enkelt. DS.

blod svett och tårar

Nej ni behöver inte vara oroliga. Bara för att min blogg har dött betyder det inte att den kan vakna till liv igen. Min blogg är en riktig Jesus-blogg. Uppstod på tredje dagen. Eller 15de. HEHE.. ja nåväl. Jag tänkte skriva ett snabbt inlägg nu medans min seriöse blogg-pojkvän (kolla in hans hemsida) duschar. Idag har jag suttit i skolan en par timmar.. två av dom spelade jag in radioreportaget och jag är minst sagt trött på min egen röst nu. blöööh! Det blir inte så bra men jag gör ju uppgiften i alla fall.

Imorgon är det torsdag och då lär jag sitta hela dagen i skolan. Först har vi möte om ett skarpt case vi ska göra i december. Varje år är det en cabaré här i Hultsfred med julbord och underhållning, så vi ska filma den och producera en DVD-film! Kuuul! roligt med lite riktiga uppgifter. Som det blir något riktigt resultat.. yes yes. Sen ska jag sitta i datasalen med mitt reportage tills det blir klart. Kan krävas mycket blod svett och tårar.

Sen är det fredag och då ska jag göra STOCKHOLM! woho

Min blogg har dött :(

Jag vet inte varför men jag har ingenting att skriva om! Eller så orkar jag helt enkelt inte logga in.. eller så har jag för mycket annat att göra. Just nu har vi en kurs som heter "Digital distribution av ljud och musik" i skolan, en kurs med ganska högt tempo.. men det är kul! Hittills har vi gjort ett medley och ett soundscape, om nån är intresserad så kan man gå in på min portfoliohemsida och lyssna. Kan va ganska roligt! Lämna en kommentar i mitt vackra kontaktformulär också så blir jag glad :D

Just nu sitter jag kvar i skolan fastän vi har slutat, jag väntar på att det ska sluta regna. Och så skjuter jag upp allt annat jag borde göra = träna, städa, duscha, handla och skriva ett manus till ett reportage som ska göras denna vecka. HUUU!! Jag har bokat in redigeringsrummet i skolan imorgon kl 13-15 så jag måste skriva manuset idag/ikväll/inatt/imorgonbitti. Annars är jag körd. DET ÄR ILLA! Men jag jobbar ju bäst när det är stressigt så, det ska nog gå bra. Fastän jag inte riktigt har nån idé än. Förslag förslag?

Vad händer i mitt liv då? Jag är kär och galen.. heheee! Förra helgen var jag till Jönköping och hälsade på Marica.. de var en skojjig men kort och intensiv helg! Jag for dit på lördag morgon (var 30 sekunder från att missa tåget eftersom jag var säker på att jag skulle åka buss... men men) och for hem igen på söndag eftermiddag. Så det var ett kort besök! Men det var kul som sagt, det bjöds på hemmafest på lördagkväll och det var.. annorlunda. haha! Festen inleddes med ett rap-uppträdande samt att en kille "dansade" till Christina Aguilera - Dirty.. haha, EN SYN må jag säga!

Ja och nu i veckan ska jag försöka genomföra detta caset då, ett reportage. Och det ska gärna va klart på torsdag eftersom jag funderar på att dra till Stockholm på fredag för att gå på en fest på Debaser! Det är en fest för alla som har pluggat i Hultsfred typ. Tror det skulle va roligt, det är många från min klass som ska dit. Och så har jag ju aldrig varit ut i Stockholm förrut så det skulle va kul... frågan är bara om jag har råd. Måste göra en budget! :D Får ju bo gratis hos Rårrå iaf.. hehe hoppas jag!

Nåväl. Det är ungefär exakt en månad kvar tills höstterminen är slut i Hultsfred. Daaamn vad fort det har gått. Fast jag har ändå bara varit här i 2½ månad? Det känns ganska sjukt. Snart kommer jag hem iaf! Då ska jag äta mammas mat och bullar. TJoooo

RSS 2.0