Klänningen är klar!

Ikväll for jag hem till Eckerö och sydde klart klänningen, den blev inte riktigt så bra som jag hade planerat men ändå helt okej för att vara det första jag sydde på (nästan) egen hand :D Bara lite småjusteringar kvar, det ska va ett annat band istället för det röda, hade inget annat hemma så ja fick ta det så länge....

Gissa vilken som kostar 350$ och vilken som kostar 16€ :)



Idag var det skola och slutarbete som gällde. Hade inga lektioner alls efter kl 12 men jag satt ändå i skolan till 16 och skrev på slutarbetet, duktig jag är! Börjar komma nånstans nu, så det är nog inte omöjligt att lämna in det på fredag när deadlinen är, ha!

Jag har lust att strypa någon

Jag blir så arg! :D Jag trodde att slutarbetet i Samhällsekonomi skulle vara inlämnat före sportlovet, dvs om ca 2½ vecka. MEN det skulle tydligen va inlämnat nu på fredag, crap! jag har ju knappt börjat. Härligt att man blir informerad om saker i den här skolan. Bläääääää.....

Här är en bild på mitt slutarbetsämne </3

konkurskuben2

Värdelös kväll

Crap! Jag borde ha stannat hemma i Eckerö och skrivit min dumma bokrecension ikväll istället.... Slösade 12 euro för att komma in på ett ställe där jag var i ca 30 minuter. Värt!!

Nu är jag sur. Godnatt~

Ikväll

  • Dinos med Tilda och Amelia
  • Skriva delårsrapport om uf-företaget
  • Coldplay och Regina Samson

Nu ska jag skumma igenom 170 sidor om marknadsföring, sen sova! Natt~

128472-19


karkki sokla

Mmm ikväll va Anna och Yasmine här och lagade middag. På menyn stod det strimlad kycklingfilé med kokosmjölk och KINESISKA GRÖNSAKER. Yay, det blev gott. Mitt i matlagningen rusade mamma in i lägenheten med massa godsaker! Jag fick några chokladpraliner och lite smarrigheter :) Ibland blir man glad.

karkkikarkki sokla

Norrman

Jag är SÅÅÅ imponerad att det inte är sant nästan!


Diskriminering!!!!!

Min finskalärare är elak.

Imorse vaknade jag 08.30 och var sjukt förvirrad! Travade runt i sängen och försökte hitta mobilen, kom inte på att jag kunde tända lampan. Blev helt frustrerad eftersom jag inte visste vad klockan var. Men sen wää upptäckte jag att jag hade försovit mig. Aja, hade redan missat halva första lektionen så jag orkade inte stressa till skolan. När jag kom till andra lektionen, finska, kom jag samtidigt som min manliga klasskamrat. Han hade också försovit sig tydligen. Läraren frågade lugnt till honom varför han hade varit borta första lektionen, så sa han att han hade försovit sig tyyp och smörade på lite. "Jaaja, men då hade du ju orsak att vara borta! Men Stina då.. Varför va du borta i morse?" Så sa jag att ja också försov mig men skippade allt smör. "Jasså, men du vet vad det betyder. Nu blir det otillåten frånvaro......"

HON HATAR MIG! :D bläh, jag förstår inte varför jag har fyra i finska också.. jag har fått nästan full poäng på alla prov tror jag och usch idag är jag arg på henne. Craplärare.

The wind of change

Ojoj, kom precis hem från en "arbetsintervjun". Det var väl mer ett studiebesök för att ja sku få se lite vad dom sysslar med där och såå. Hon som jag eventuellt ska vikariera visade massa faktureringsprogram och visade precis hur man gör så det blev lite mycket information på en gång men det gick nog bra ändå :) Jag ska dit och jobba nån dag så jag får testa, så bestämmer väl dom sig om ja får jobbet eller inte efter det. skäry! Men för det första måste väl jag bestämma mig om jag vill jobba där haha. Vet ju inte direkt vad jag ska göra efter handels, hade ju tänkt fara till Sverige och gå nån folkhögskola men kanske man skulle satsa på spargrisen istället. Hm...!


Alternativ 1:

- Jobba i 1-1½ år på HP Kyla&Värme

Leder till:

A) Blir rik, sparar endel och resten slösar jag på att backpacka i Asien eller något liknande.
B) Blir rik, förnuftig och hittar mig själv = kommer på vad jag ska utbilda mig till. Går nån cool skola.
C) Blir rik och fastnar i kontorsjobbet på HP och jobbar där tills jag pensionerar mig.

Alternativ 2:
- 1 år Folkhögskola i Leksand med inriktning Digital Bild.

Leder till:

A) Lever på minimum-budget, lär mig det jag just nu vill lära mig, förstår att jag inte vill jobba med sånt, kommer hem till Åland efter ett år och får jobb på Sparhallen.
B) Lever på minimum-budget, upptäcker att jag är svinsämst i klassen, alla hatar mig, begår självmord.
C) Lever på minimum-budget, lärarna ser min otroliga talang och det gör även nått fränt jobb, jag tjänar massa pengar, snubblar in i min drömman, gifter mig och skaffar villa, volvo, vovve.


Jag skulle vilja ha facit i min hand nu tack! :P


A monkey needs to dance and so do you

Godmorgon!

Klockan är bara just före nio och jag har redan varit vaken i två timmar!
Vilken skön morgon det blev :) Lång dusch + frukost + Johnossi.
Det här ska jag klart göra om..

Nu skola, hääj~

Impuls

play

HOPPSAN!!!

Mitt huvud dödar mig

Jag fick plötsligt jätteont i huvudet när jag körde hem från Yasmine. Och det blev inte bättre av att möta tusen bilar som tydligen alla skulle busa och vägra slå av helljuset i MARBYBACKAN där det är som mörkast och bläh jag är trött.


Imorrn ska jag sy klänning.

Hejgodnatt~


Lumimyrsky

Idag blev det helt plötsligt snöstorm, det är ju trevligt med snö men inte när det ska blåsa runt överallt så man inte ser någonting.. Och alla flaskor och burkar som fanns på min balkong som jag skulle panta idag var insnöade. Jobbigt!

Idag har jag varit duktig, igen. Var till Landskapsregeringen i morse och pratade med snubben som är ansvarig för KK-huset, han hade typ tusen pärmar med information och siffror och planritningar och så. Jag fick en bunt så nu har jag helgslektyr :D haha.. Sen när jag kom tillbaka till skolan gjorde jag klart uppgiften jag har trögat med i en vecka, bara sådär! Efter det ringde jag och sökte jobb, ska på "arbetsintervju" på tisdag höhö. Det blir nog spännande :) Är inte hundra på att jag stannar på Åland nästa år så jag måste fundera nu de här dagarna så jag bestämmer mig..

Ikväll ska jag på förfest till Yasmine, men ska va nykter så antagligen far jag hem och tuttar när dom drar på krog :)

14 livsviktiga frågor

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"möjligheter i livet i takt med att man blir äldre. (Plötsligt" 
2. Sträck ut din högra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Är fem före vid att röra en vägg..
3. Vad var det senaste du såg på TV?
En dokumentär på trean, men den var tråkig och jag var okoncentrerad.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
Bläh, kunde inte låta bli att kolla, det var en reflex!!: 23:38
5. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Var till Nikolaj med Anna och åt maat
6. Vad har du på dig?
Blåa mjukisbrallor, vitt linne och en blå mössa. Jag hyllar Finland ikväll tror jag
7. Drömde du något i natt? I så fall - vad?
Jag drömde nånting riktigt sjukt men blä jag kommer inte ihåg
8. När skrattade så du nästan kiknade senast?
Öh kommer inte ihåg, är uttråkad.
9. Vilken var den senaste film du såg?
Saw 3 igår, uuuuuusch vad äcklig den var.
10. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
En bil till mig.
Ett fejk-leg till Anna.
Ett guldigt muffin till Yasmine.
Massa nikotinplåster/tuggummin till Sara.
Strumpor till Niko.
En übertraktor till pappa.
En flygel till syster.
Ett bageri till mamma.
Och en resa till Åland till Daniel, haha!
11. Berätta 2 saker om dig själv som folk inte känner till.
Nej jag vill inte!
12. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Skulle ta bort all miljöförstöring :D
13. Tycker du om att dansa?
Dansar aldrig nykter.
14. George Bush?
Al Gore!!

I'm back on track

Med ny design och förhoppningsvis mer innehåll :D

Idag har jag varit duktig och trotsat min fobi; tala med främmande människor i telefon. Jag ringde till snubben på Landskapsregeringen och ska träffa honom imorrn så ska han hjälpa mig med mitt slutarbete om KK-huset :) Snell-gubbe..

Sen tänkte jag ringa och söka jobb som jag har trögat med hela veckan. Förra veckan fick jag reda på att en kanslist/receptionist skulle gå på mammaledighet till sommarn och min gamla lärare hade rekommenderat mig för arbetsgivaren! :D Så äntligen idag satt jag mig ner i mötesrummet i skolan, hade plockat fram papper och penna och var fem före att trycka på gröna luren när en lärare kommer in. "Vi ska ha lärarmöte om fem minuter så om du inte vill bli störd så får du nog gå nån annan stans *flin*" BAH!  Jag som var så nära haha.. Behöver jag ens nämna att jag inte ringde i slutändan? Dumma blockmongo Stina :D


RSS 2.0